22.05.2017 - 09:15 Author:
Mari Kaunisto

Täsmälääketiede ja Big Data kliinisessä lääketieteessä -kurssi käynnistyy

Helsingin yliopiston tutkijat ovat ideoineet uudenlaisen, terveysalan ajankohtaisimpiin teemoihin keskittyvän kurssin. Kurssi toteutetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran ja se on suunnattu erityisesti lääketieteen 3 - 4. vuosikurssin opiskelijoille. Lisäksi kurssille osallistuu biotieteiden opiskelijoita.

 

– Kurssille on saatu Suomen parhaita asiantuntijoita kertomaan päivänpolttavista aiheista, kuten Big Datasta, täsmälääketieteestä, MyData-konseptista, tekoälystä, genomitiedon hyödyntämisestä ja uudenlaisista hyvinvointiin liittyvistä tutkimushankkeista. Erityisesti kurssilla keskitytään siihen, miten nämä aiheet nivoutuvat yhteen lääkärin työssä ja terveydenhuollossa, sanoo kurssin vastuuopettaja Vilja Pietiäinen Suomen molekyylilääketieteen instituutista (FIMM).

Kurssilaiset perehtyvät luentojen, keskustelujen ja ryhmätöiden avulla mm. siihen millaista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää dataa ihmiset voivat itsestään kerätä, ja kuinka tämä liittyy lääkärin työhön mm. sairauksien ennaltaehkäisyssä ja sairastumisriskin arvioinnissa.

– Data mahdollistaa innovatiivisten palvelujen ja hoitojen kehittämisen. Lääkäreillä on tässä kehityksessä keskeinen rooli ja siksi tämä kurssi on tärkeä avaus, sanoo Ville Koiste Sitrasta, joka on myös ollut mukana suunnittelemassa kurssin sisältöä.

– Kurssin perimmäisenä tavoitteena on, että tulevat lääkärit saisivat paremmat valmiudet kohdata näitä asioita terveydenhuollossa, toteaa kurssia lääketieteellisen tiedekunnan puolelta koordinoiva Jussi Merenmies.

Kurssin tänään maanantaina 22.5. järjestettävä avausluento on avoin kaikille. Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia esityksiä!

 

Täsmälääketiede ja Big Data – johdanto

Paikka: Biomedicum Helsinki, Luentosali 3

Aika: Ma 22.5.2017, klo 14-16

Ohjelma:

14.00 Johdanto täsmälääketieteeseen (Riitta Sallinen, FIMM, HY)

14.30 Miten kääntää datavyöry työkaluksi? (Visa Honkanen, HUS)

15.15 Miten terveyshyöty lasketaan? (Ilkka Kunnamo, Duodecim)

Last updated: 05.09.2018 - 10:12